Kamiiu - nordisk origami

En Pinterest opskrift – hvidt ler

DIY: lav selv din ler til julen ophæng eller et dørskilt.

Nem hjemmelavet hvidt ler

Pinterest er fedt! Og jeg lader mig jævntligt inspirere at boards med DIY’s til alverdens ting. Men hånden på hjertet, hvor mange af os, får nogen sinde afprøvet opskrifterne? Jeg gør næsten aldrig. Derfor har jeg sat mig for at afprøve nogle af dem her til bloggen.

Er I klar?

Den første er hjemmelavet ler, som kan bruges til bl.a. at lave ophæng af til f.eks. jul, dørskilte mm..

Opskrift og fremgangsmåde lyder nogen lunde sådan her:

1 del skolelim og 2 dele majsstivelse. (Jeg brugte 100 ml lim og knap 2 dl majsstivelse.)

 

 

DIY med børn

Bland det og ælt til det har en blød og ensartet konsistens. Se det lød jo egentligt ret nemt (modsat den med bagepulver, der skulle varmes. Men svær kunne den i øvrigt være? Ret svær, skulle det vise sig?). Op i en skål røg det og ret hurtigt blev “klør 5” taget i brug. Så er det ellers frem med kagerulle, bagepapir+plade til at lægge fra på samt udstikningsforme. Her kan man jo så selv vælge hvor julet det skal være og om man i evt. i stedet skal lave et lille skilt til børneværelset, wc, etc.?

Dejen er nej at rulle ud og arbejde med. Den har dog tendens til hurtigt at føles lidt tør. Jeg lagde en gammel blonde over noget af leret mens jeg rullede det ud og fik derfor et riflet mønster. Det så rigtig godt ud lige da det var lavet. Men i takt med at ornamenterne tørrede, udvidede leret sig en anelse og blondemønsteret forsvandt. Ophængshuller er lavet med en tandstik. Tørretiden varierer alt efter tykkelse, men giv dem ca et døgns tid inden man sætter snor i.

Man vælger selv om de fortsat skal være hvide, eller om man har lyst til at give dem lidt farve med blyant/tusch. Denne del af processen skal dog vente til de er helt tørre.

Udgaven af det hvide ler med bagepulver ville ikke rigtigt lykkedes for mig. Skal ikke helt kunne sige hvorfor, men måske du har mere held med opskriften.

God fornøjelse!

 

Ingen kommentarer til En Pinterest opskrift – hvidt ler

  • Camilla

    Svarer en portion nogenlunde til de figurer du har taget billede af?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MoWe design

    Ahhh så blev jeg så meget klogere – svarer det til natron i stedet? Limen fungerde vildt godt og gjorde det nemt for børnene at være med.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Det er bare så hyggeligt med hjemmelavede ting. Grunden til du ikke kan få bagepulver opskriften til at fungerer, er at baking soda er natron, ikke bagepulver. Håber det kan hjælpe dig lidt :smiley: Jannie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MoWe design

    Præcis, Liselotte! Fimo-ler koster en herregård og dette her er blødere, men ender op med en overflade og udseende som fimo:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt og billigt alternativ 🙂

    / Liselotte

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kamiiu - nordisk origami