Cocktails til weekenden
For nogle uger siden havde jeg fornøjelsen af at afholde et blog event i selskab med Balsalen i Århus. Udover at det var en super hyggelig aften i godt selskab, så manglede der på ingen måder lækkerier.
Et af aftenens indslag var et besøg fra århusianske Cocktailkonsortiet. Jeg stiftede allerede sidste år bekendtskab med dem, da de designede en cocktail med mit navn; MoWe design. Det var mig en stor ære den gang og derfor ville jeg også meget gerne fortælle andre om Cocktailkonsortiet.
Lige såvel som mange går op i råvarerne i deres madlavning, så er de cocktailverdenens svar på en Michelinrestaurant. Der er kræset og detaljer, det visuelle indtryk og smagsnuancerne, så de passer perfekt til det man drikker dem til.
Man kan få besøg af Cocktailkonsortiet som et indslag til f.eks. et bryllup, firmafest eller lign. Vil man have kursus i at lave cocktails, så er de også til at snakke med.
På aftenen fik vi smagt to forskellige cocktail som jeg gerne vil give jer opskriften på. Den første – Quals flight – er frisk og oplagt til en velkomst eller en forfriskende cocktail, som kan imponere dit selskab. Den anden – Alexander – gør det ud for en dessert. Sød og cremet.
Opskrifter:
QUAILS FLIGHT
Mos 2 store friske brombær i shaker og tilsæt følgende:
4cl gin, 1,5 cl Cynar, 5 dråber Bobs Vanilla Bitters, 3 cl akaciesirup(halvt akaciehonning, halvt vand), 3 cl friskpresset citron, i æggehvide (den kan undlades hvis man er bange for rå æg).
Shake med masser af is.
Strain til:
Lækkert glas fyldt med knust is
Garnish:
Hvad end i har lyst til plus et sugerør eller to – vi fik ananaskirsebær og et lille vagtelæg lagt oven på isen. Det så ret godt ud.
ALEXANDER
Shake:
4cl gin, 4cl mørk cacao likør(evt fra Monin), 4 cl half n half(halv fløde halvt sødmælk) og nej det dur ikke med minimælk(!)
Strain til:
Lille glas på stilk uden is
Garnish:
Revet muskatnød. Ingen sugerør
Har du spørgsmål til ovenstående opksrifter er du velkommen til at kontakte Cocktailkonsortiet på mail@cocktailkonsortiet.dk
Se også mere på deres facebookside.
– Monica Weidemann
Ingen kommentarer endnu