Om at starte forfra

Akvareller fra Natacha Withøft

nw1

Natacha Withøfts illustration af den klassiske dåseåbner

Det er utroligt dansk og alligevel hver mands ejer, som den dansk-engelske kunstner Natacha Maria Wihøft maler.

Født i England af danske forældre og nu bosiddende i Danmark. Som mange udenlandsk danskere, så har hun fået et godt øje til netop de typiske danske objekter, de fleste af os omgiver os med, men knap nok lægger mærke til. Altså jeg havde nok aldrig helt opdaget hvor kunstfærdig en TOM’s guldkaramel kan være, hvis det ikke var for Natachas meget fine akvarel. Eller den klassiske dåseåbner.

Akvarellerne udtrykker en forfinet lethed, men også en forfinethed, der passer godt til de danske objekter. Det er ikke som Mads Stage med landskaber og det altid pæne liv, men en enkel og klar gengivelse af et produkt og design objekt. Der er ikke noget der forsøger at gøre noget ved genstanden. Det er sig selv og kan bære ikke at skulle sættes i en sammenhæng. Måske netop fordi at hvis det blev sat i en sammenhæng, ville det forsvinde i billedet, da vi er så vant til at se netop disse ting, at jeg i hvert fald ikke tænker noget videre over det når jeg ser dem.

Guldkarameller

Guldkarameller

Der er nogle relativt store prisspring i hendes værker. Det skyldes helt naturligt at et print er billigere end en original. Men jeg ville ønske jeg havde en af de fine originaler hængende i mit køkken…

Pris fra ca. kr. 150,-

Du kan købe hendes illustrationer af hende selv, på ArtRebels og hos Moodings.

Marcipanstykket der er dækket af en mørk chokolade og pakket ind i fin pink staniol - ja tak!

Marcipanstykket der er dækket af en mørk chokolade og pakket ind i fin pink staniol – ja tak!

Natacha Withøft: Musselmalet tallerken

Natacha Withøft: Musselmalet tallerken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Om at starte forfra