Designerstafet - Karina Bækkelund

Hjemmelavet hvidløgsbrød

Groft hvidløgsbrød - MUMS.

Groft hvidløgsbrød - MUMS.

Groft hvidløgsbrød – MUMS.

Er der noget mere lækkert end en grillet bøf, sommersalat og lækkert brød til?
Min mand har været i køkkenet og fundet på lækkert tilbehør til når du skal grille hen over sommeren og første opskrift er groft hvidløgsbrød.
Opskriften er delt i to – først selve brødet og derefter hvidløgssmørret. Du kan derved bestemme om du blot ønsker det ved siden af til at smører på brødet.
Hvis ikke, så husk at smørre det på dejen inden det bages.

HVIDLØGS SMØR

2 pakker smør
4 – 5 store fed hvidløg
Friske krydderurter (f. eks timian, rosmarin, citrontimian, oregano og persille)
Revet citron skal (kan undlades)
Havsalt

Smørret tages ud i god tid, og står ved stuetemperatur, til det er blødt. Hvidløgene presses og tilsættes sammen med de friske urter, der plukkes og æltes godt ind i smørret. Evt. sammen med revet citron skal af 1 citron. Det er vigtigt at det kun er det yderste af citronen der bruges. Den hvide hinde er ekstrem bitter. Smørmassen smages til med havsalt.

Rul smørmassen helt stramt op i husholdnings film, og lig den på køl til den har sat sig.
Så har du det herligste smør til dit brød.
Rul en passende mængde af dejen (ca. en 4. del) ud og lig en klat smør der passer til dejen, i den ene side af dejen. Rul dejen rundt om smørret som en roulade.

Grund opskrift op 4 styk flutes

10 g gær
4,5 dl lunket vand
2 dl surdej (dette er ikke obligatorisk) – Hvis du ikke bruger dette, put da lidt mere mel i.
600 g hvedemel
20 g havsalt
300 g grahams mel

Opløs gæren i det lunkne vand (det er vigtigt at vandet ikke er varmer end 37 grader, da det ellers vil dræbe gærcellerne, og forhindre at dejen hæver.!)

Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. For at undgå klumper af mel, er det vigtigt at alt melet er rørt helt ud, før der tilsættes mere mel. Når ca. halvdelen af hvedemelet er rørt ud i dejen, tilsættes salt. Det er vigtigt at der ikke tilsættes salt før halvdelen af melet er kommet mel i dejen, da det også vil dræbe de sarte gærceller, og forhindre at dejen hæver ordentligt op.

Når alt hvedemelet er kommet i, tilsættes grahamsmelet.
Dejen æltes godt i gennem, til en ensartet glat dej, der slipper fingerne og skålen hele vejen rundt.
For at have en bedste føling med dejen, vil jeg forslå at dejen æltes med hænderne, i stedet for at bruge en maskine.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer) på en bageplade med bagepapir.

Sæt en tom bradepande i bunden af ovnen, og varm ovnen op til 230 grader. Når du sætter flutene ind i ovnen, smider du et glas iskoldt vand i bradepanden i bunden, så der dannes damp og lukker ovnen hurtigt. Flutene bages i 20 minutter, hvor efter de tages ud. For at være sikker på at brødet er færdig, kan du tage det op forsigtigt banke på det med en finger (som når du laver et ?smølfe spark?). Hvis brødet lyder hult er det færdigt ellers skal det have lidt mere. Prøv dig frem med 5 min af gangen.

Afkøl dine flutes på en rist, så der kommer luft hele vejen rundt.

Velbekomme.

foto 1 (16)

Et stykke lækkert groft hvidløgsflüte.

Fyld hvidløgssmørret med lige præcis de krydderurter du kan lide.

Fyld hvidløgssmørret med lige præcis de krydderurter du kan lide.

– Ida Riisom

 

 

 

 

Ingen kommentarer til Hjemmelavet hvidløgsbrød

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Designerstafet - Karina Bækkelund