Syltede grønne tomater
For et par uger siden fik jeg smagt syltede grønne tomater og min reaktion var: Hvor har I været hele mit liv?! De var syltet hele og havde en svag sødme blandet med syre, der gjorde dem perfekte til en mad med f.eks. spegepølse, hamburgryg, eller til en steg. Og de er også afprøvet til en ostemad – med stor succes!
Så jeg vil naturligvis gerne dele min opskrift med jer, så du har noget at bruge sommerens sidste tomater til. Jeg har selv tit søgt efter noget at bruge tomaterne til (noget jeg kunne lide), da jeg var ked af de skulle gå til spilde.
Opskrift:
300 gr tomater
300 gr sukker
1, 5 dl æblecidereddike
En halv vaniljestang
Revet citronskræl fra en halv citron
En lille dl vand
Bland alle ingredienser undtaget tomater sammen i en gryde og kog det op. Imens det sker skal de grønne tomater “prikkes” med f.eks. en gaffel. Tomaterne koges med i ca 5 minutter, hvorefter gryden tages af blusset og stilles på køl i et døgns tid. Tomaterne skal være helt dækkede af lagen i køleperioden. Læg evt en tallerken oven på dem, så de forbliver nede. Herefter koges det op igen. Tomaterne puttes i glas, hvorefter at lagen koges ind (tid ca 15 minutter) og hældes over tomaterne. De skal være dækkede.
OBS! Glassene skal være rene, skoldede og evt skyllet med atamon
God fornøjelse!
– Monica Weidemann
Ingen kommentarer endnu