Den gamle tidløse dame

Indretningstrends SS18 – wabi-sabi

 

Wasabi-indretning? Wabi Sabi…? Wabi-hvad?

Der er flere ting, der trender i boligindretningen sommeren 2018. Én af dem er wabi-sabi. Udtrykket dækker over den japanske kunstart at værdsætte det uperfekte i en naturlig perfekt verden. Det har rødder i Zen Budismen og japansk te-ceremoni.

Det gælder om at acceptere det uperfekte og ufærdige. Æstetikken wabi-sabi inkludere det rustikke, asymmetri, enkelthed, mådehold, det nære og nøjsomhed. De naturlige produkter og processor er i højsædet.

Skal det oversættes til indretning, så tolker jeg det som at sommeren 2018 vil noget af følgende trende:

  • Rustikke møbler. Groft bearbejde overflader og samlinger. F.eks. bænken fra Sinnerup.
  • Hør. Materialet er ikke til at komme uden om og flere tager det i brug i form af sengetøj, viskestykker mm. Se Ordinary Things.
  • Rustikke krukker – de er ikke til at komme uden om. Rustikke krukker/store vaser, hvor der kan være små skår slået af, glasuren skaller af osv. Se f.eks. Atelier Du Noir.
  • Fotokunsten er oplagt som kontrast til den rustikke interiør. Fotokunst afbilleder netop den naturlige perfektion og hos Maria Fynsk Norup finder man også enkeltheden og nøjsomheden.
  • Bambusmøbler. De er ikke til at komme uden om! Enkle, en smule rustikke, naturlige og med en hilsen til den japanske te-ceremoni er bambusmøbler smukke både inde og ude. Sika design er et oplagt sted at finde inspiration til dit køb af bambusmøbler.

Se flere billeder af tiden trends på Pinterest her.

– Monica Weidemann

 

 

3

  • MoWe design

    Sinnerup har tidligere haft en rustik bænk. Jeg ved ikke om de stadig forhandler den.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina nybroe

    Hvor er din træ bænk fra

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er helt enig. Den naturlige enkelthed kombineret med det grove, rustikke og asymmetriske-look, fungerer altså bare!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Den gamle tidløse dame